Tillbyggnad av villa i strandnära läge

Önskemål om mer ljus, större kök och matplats samt bättre kontakt med trädgården var vägledande i skissfasen. I ombyggnaden fick byggnaden även ett större master bedroom med walk-through-closet.

Salt Arkitektur har utfört skiss- och bygglovshandlingar för en tillbyggnad till en tidigare sommarvilla. Villan är numera helårsbebodd av en familj på fyra.

Ursprungshuset är mycket karaktärsfullt med ett sadeltak som går väldigt långt ner mot marken, likt ett större och kraftfullare tält.

Till denna form har sedan tidigare en tillbyggnad, i en stil som inte riktigt matchade den starka ursprungskaraktären, adderats. Önskemålet om ytterligare en tillbyggnad ger möjligheter att lyfta även denna del.

En volym med två sammankopplade sadeltak skapades på motsatt sida av huset än den tidigare tillbyggnaden. Taken är låglutande och pappklädda. Ytterväggarna är försedda med liggande panel och karaktärsgivande horisontella lister. Kulören i en mörkgrå nyans.

Vid matplatsen har fönstren låg bröstning och en djup ”krypa-upp-i-nisch” mot trädgården, så att man kan njuta av dess härliga växtlighet som anlagts med stor omsorg av husets ägare. Det tidigare mörka och trånga köket är idag rymligt och fylls med ljus från samtliga väderstreck så att man kan följa solens gång.

Köksön blir en länk mellan arbetsdel och matplats, en mångsidigt användbar yta där man kan läsa tidningen till frukost, göra läxor efter skolan och vara social närhelst.

Uppfört år 2015
Arkitekt: Marika Thulin
Trädgård: Grön Balans

Back to top